Schema-Bli en digital vinner

Schema - Bli en digital vinner på nett

Schema, 

Det er ikke mange selskaper som jeg hjelper i dag som vet hva schema er eller hvordan vi enkelt kan bruke den for og bli mer synlige. Det er en enkel oppskrift, men en må sette seg litt inn i hvordan elementene i en schema fungerer. Du har "":"" som definerer hva og til hvor. OG her må en lære seg hva du ønsker å fortelle google innhold på din side og i hvilken kontekst dette skal sies i. Og ikke minst hvilken ressurs du henter infoen fra. Bruk av f.eks wikidata sitt oppslagsverk  Her legger du inn det søkeordet du ønsker og ranke med. Se et eksempel nedenfor.


Ta f.eks kaffe. Du selger kaffe eller driver et utsalg av kaffe eller en kafe. 

https://www.google.com/search?kgmid=/m/02vqfm
Dette er url som google vil vise om du søker etter coffee. Kaffe. Vis jeg nå f.eks driver et utsalg i Sandnes, så ønsker jeg og fortelle google dette. Kafeen min heter Kaffe i Sandnes. Jeg skal nå lage en ny url med disse søkeordene for at google skal vis min side ved søk etter kafe i sandnes.

https://www.google.com/search?kafe i sandnes+kaffe+Sandnes&kgmid=/m/02vqfm

Det denne nye url'en sier er at Bedriften min; Kafe i Sandnes hører til datapunktet =m/02vqfm som deffinerer kaffe. 
Det er også knyttet til når folk søker kaffe. Da forstår google at dette henger sammen med samme datapunkt =m/02vqfm.
I tillegg henger =m/02vqfm sammen med stedsnavnet Sandnes som knytter bedrift, søkeord og stedsnavn sammen. Denne url'en kan du legge inn i en schema kode. Det er flere viktige elementer med schema.
 

Ta f.eks din google min bedrift. Denne har en unik kode som jeg legger inn. Alle oppføringer har dette. Min kode i Sveom er CID 10172222248741034634. Denne koden knytter vi sammen med alle de brandede url'ene som skal inneholde bedriften din, søkeordet du vil at google skal vise deg med og stedet du hører til. Du må ikke legge inn hele norge. For google min bedrift er for lokal tilhørighet. OG må ikke tukles med. Er det noe mismatch vil google gi deg straff. Altså ingen synlighet på søkemotoren.


Del gjerne denne siden på facebook for å gi flere selskaper en tydelig og klar hjemmeside i søk.